De schoonheid van eenvoud

Het leven aan boord lijkt zo simpel, en in feite is dat ook zo. Niet moeilijk doen over een dag niet douchen, maar tevreden zijn met aan het wasbakje een kattenwasje. Ondergoed omdraaien gaat me toch wat te ver, dus dat wordt wel elke dag ververst ๐Ÿ˜‰ . โ€™s Avonds lekker muziekje uit de iPhone, gratis via-via-via-(s)linkjes opgenomen door Hans ๐Ÿ˜‰ en die muziek is heerlijk: Coldplay (denk ik altijd aan mijn lieve dochter Maartje met wie ik samen een concert van hen heb bezocht), Mr. Probs (moet ik altijd even aan Agnes denken), Marco Borsato (denk ik aan Jolanda, mn oude buurvrouw en super trouwe vriendin <3 ), Sandy Posey zit nog niet in het repertoire (zussie Sonja) en zo heeft bijna elk lied wel een speciale herinnering, maar het meeste denk ik aan mijn kinderen. Hoe het met ze gaat, zijn ze happy met wat ze doen? En zo mijmer ik wat af… De muziek is de muziek waar we beiden van houden. Ja klopt: ook een lekker drankje hoort er bij!

Zeilen is ook: niet weken van te voren plannen waar we op welke dag naar toe zeilen, maar dit een dag van te voren doen en: of we wel gaan zeilen of weer een lekker dagje een stadje of omgeving gaan verkennen.

Om niet elke dag de supermarkten te moeten afstruinen is het toch wel van belang dat ik voor een ruim aantal dagen proviand in huis haal, uuhh in de boot haal ๐Ÿ˜‰ . Helaas is door de blessure van Hans mijn start-voorraadje groenten โ€˜uitgerektโ€™ van een week tot anderhalve week en ach… laat de witlof dit nu niet overleefd hebben! Het leek wel of er een uitheems knaagdiertje in de groentemand had huisgehouden. Afgevreten blad. Het spul dreef in het afvalvocht en rook zurig en voelde klef aan. Dapper als ik me voordeed, haalde ik de lelijke bladen er af in de volle overtuiging dat we er toch nog wel iets van zouden kunnen eten, maar helaas…

Een ander experiment heeft wel de proef doorstaan: hoe lang houdt een aardappel het uit wanneer het aan boord in een mandje blijft liggen? Ik kan je zeggen: meer dan een jaar! Lange uitschieters met kleine groene blaadjes, een toch enigszins verschrompeld velletje, maar niet eens sponzig aanvoelend ๐Ÿ˜€ Kijk maar eens goed naar de foto. Wat kan een mens hier van leren? Dat je niet alles direct in het vuilnisvat hoeft te kieperen, maar spaarzaam kunt omgaan met de energie die je tot je beschikking hebt. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd met 40 Gambaโ€™s… die hebben het in de koelkast niet langer dan een uur uitgehouden: ze zijn op de klanken van Zuid-Amerikaanse muziek samen met 8 tenen knoflook in onze magen verdwenen ๐Ÿ˜€

Morgen naar Boulogne!! Tjuuss!!!