It’s all about money

Tuurlijk blijft kwaliteit het belangrijkste. En gezelligheid natuurlijk ๐Ÿ˜€

Met een beetje creativiteit en de kringloopwinkel kom je een heel eind! Opeens wist ik het! Zo heb ik onlangs super gave oud Hollandsch Delftsblauwe bordjes gekocht! Expensive my dear? (We zijn inmiddels in England ๐Ÿ™‚ ) Nee juist niet! Euro 2,95 voor een bordje met een leuke prent rondom het visserij en/of zeilleven. Ik heb alles wat de kringloper had van de schap gerukt en naar de kassa gesleept ๐Ÿ˜€

Met proviand inslaan gaat het niet anders. We zoeken het lekkerste en het beste voor de minste knaken. Immers: meer knaken in de beurs is weer een haventje verdiend, of een liter diesel ๐Ÿ˜‰ . In Boulogne hebben we daarom de mini meloenen van 3.50 euro per stuk maar laten liggen en hebben we ons een ronde buik gegeten aan de vis. Verse vis, zo uit zee gehengeld en happa: in de o-zo-vieze visafslag voor een habbekrats te koop. Niet kniesoren over een vuiltje hier of daar, of een tandeloze visvrouw die haar glibberige handen nog maar eens door een sliert haar trekt! De vis is geweldig! Drie (3) grote tongen van samen ruim 1200gram voor 20 euro. Moet je in Nederland eens om komen! Verse mosselen: drie kilo voor 18 euro. โ€œOh!!โ€, roept Hans, โ€œZie je die kreeft? Kun je die koken??โ€ Vol verwachting kijkt hij mij met een brede lach aan. Hij die altijd zo lovend is over mijn kookkunsten, moet ik nu dan toch wel teleurstellen. Nee, ik weet niet hoe je kreeft moet koken en ik weet niet zeker of ik dat wel wil weten. Levend onderdompelen in een pan met kokend water… Brr.. zoโ€™n grote pan heb ik niet eens. Snel loop ik door en roep dat we nu toch echt naar de boot moeten, anders zijn de mosselen straks bedorven.. Er bleef er niet eentje in de pan achter: ze waren heeeerlijk!!

Dan zijn we opeens in Dover. Veel van de overtocht heb ik dit jaar niet gezien: zeeziek! Dit jaar lijkt het wel meer dan vorig jaar. Wat is er aan de hand? Waarom heb ik zoโ€™n last van die vreselijke deining? Omdat ik van de Cetirizine compleet in coma val, heb ik bij de apotheek anti-zeeziek-polsbandjes gekocht. Gewoon breed haarelastiek met een plastic knopje er op. Dat geeft een soort van accu-presure… Nah.. helpt niet echt dus.
Eenmaal vast aan de steiger blijft mijn hoofd signaleren dat ik nog in een hevige storm verwikkelt zit. Toch gaan we even het stadje in voor een lekker biertje en de rest.. De stoeptegels deinen onder mijn voeten en ik moet me vasthouden aan dat wat ik tegenkom. Nog geen biertje op en toch al dronken?! Dat is pas voordelig!! ๐Ÿ˜€
In de stad trekt een tweedehands kledingwinkel met zijn reclame mijn aandacht: We give you 50p for 1kilo! โ€œOh!!โ€, zeg ik tegen Hans,โ€ Dat had ik moeten weten! 50 pond voor een kilo kleding! Ik heb thuis wel 10 kilo liggen!!โ€ Snel denk ik wanneer ik weer in Dover ben. Hans begint te lachen: โ€œ 50 pond? Dat is 50 pence schat! 50 pence voor 1 kilo!โ€ Hans heeft dikke pret. Ik loop dronken verder, op weg naar mn eerste Engelse pint ๐Ÿ˜€ ย  (one pound.99 ๐Ÿ˜‰ ย )