Travelmap

Wat is jullie route?“, is de vraag die ons steeds vaker wordt gesteld. Natuurlijk zijn we, net als alle andere zeilers, afhankelijk van het weer. En ook al verandert er vast nog wel iets, in grote lijnen kunnen we onze route wel beschrijven.

reisplannen van zeilers veranderen bijna dagelijks. Dit heeft te maken met vooral de wind, maar ook waar de zeiler zin in heeft. Zomaar ergens naar toe, omdat je dat leuker lijkt. Zo zijn we begin juli 2016 vertrokken en bij Calais van koers veranderd en naar Dover gezeild. Prachtige tocht. De Travelmap geeft de route weer. Soms al een paar dagen vooruit, omdat die route dan gewoonweg niet veranderen kan :-). Klik daarom als je het wil weten op het ballonnetje, dan komt de datum tevoorschijn.

Inmiddels ligt de Golf van Biskaje alweer ver achter ons en dat ging niet van een leien dakje. Lees hierover de Blog. Nu varen we langs de Algarve in Portugal en steken binnenkort over naar Marokko, de Canarische- en de Kaapverdische eilanden. Begin januari 2017 maken we ons op om de Atlantische oceaan over te steken .

Na +/- 18 dagen varen, komen we aan in Sumatra en van daaruit zetten we koers richting de benedenwindse eilanden om daar tijdens het hurricane seizoen te ‘overwinteren’. Na deze lange ‘stop’ zeilen we naar Jamaica, Kaaimaneilanden, Cuba, New Orleans, Mexico, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama. Tegen die tijd gaan we eens in beraad of we het Panamakanaal zullen doorvaren of de oostkust van de USA gaan verkennen. Dat weten we nog niet. Tegen die tijd geven we op deze pagina een update van onze vaarroute.